Toukokuussa oli jo lämpimiä kelejä, mutta nyt kesäkuussa on ollut kyllä kylmää ja sateista. Tässä kuitenkin jotain kesäkuun alun puutarhakuvia.

Olen varmaan tehnyt kaikkia sääntöjä vastaan, mutta jaoin kuunliljan mättäitä kun olivat jotenkin niin ahtaasti. Saas nähä kuolevatko vai lähtevätkö kasvamaan. Mullahan kuunliljat on todellakin aurinkoisella paikalla vaikka joka paikassa sanotaan, että ne ovat varjoisen paikan kasveja. Mulla vain ei oikein ole sellaista varjopaikkaa johon niitä laittaisin. Sitten tykkään ite niin paljon vielä kuunliljoista, etten voi niistä luopuakkaan. Tänä vuonna taas sain pihalehden tilaajana muutaman juurakon lisää:) Toivotaan, että ne kukoistaisivat tässä kesällä..

Tässä iso unikko on jo nupulla. Unikko on yksi niistä kukista joista tykkään todella ja haluaisin myös lisää. Siirsin nämä viime kesänä tähän ja eivät silloin tietenkään kukkineet, mutta nyt näyttää hyvältä:)

Ja iki-ihana pioni on nupulla jo myös. Ai että se on yksi puutarhan kaunistus, kun kukkaan pääsee. Minulla se pionipenkki on vähän väärässä paikassa ja erillään muusta kukkapenkistä. Minusta pionipenkki on vähän liian pihan perällä, mutta pioni on kait sellainen, että sitä ei oikein paranisi siirrellä tai lopettaa kukkimisen. Eli sitten pitänee käydä ihailemassa pionia pihan perällä, kun kukkaloistoon pääsee.

Tässä oli sateen jälkeen ihanasti vesipisarat lehdillä.

Kasvihuoneessa viinirypäle näyttää näin keskuun alussa tältä.